У Польщі завершилась ексгумація тіл Марії та Леха Качиньських

У Польщі завершилась ексгумація тіл Марії та Леха Качиньських
Марія та Лєх Качинські

Група міжнародних судмедекспертів упродовж кількох днів здійснюватиме всебічне вивчення останків президентського подружжя

У Кракові завершилася процедура ексгумації тіл президентської пари Качиньських, передає Польське Радіо.

Після опівночі, 15 листопада, труни, підняті з саркофага у Вавальському замку, доправили до кафедри судово-медичної експертизи медичного коледжу Яґеллонського університету. 

Ця ексгумація стала першою з 83-х запланованих прокурорами у справі розслідування причин Смоленської катастрофи. Решту процедур проведуть у Варшаві та Любліні. Експерти планують здійснити всебічне дослідження тіл – комп’ютерну томографію, аналіз ДНК та інше.

«Розслідування має встановити справжню причину смерті. Ми хочемо реконструювати авіакатастрофу. Ми не очікуємо якихось конкретних результатів, а перевіряємо всі гіпотези», – зазначив заступник генерального прокурора Марек Пасьонек.

Вивченням останків президентського подружжя займеться міжнародна група судових медичних експертів. Дослідження на кафедрі судово-медичної експертизи у Кракові триватиме три дні, після чого, у п’ятницю опівдні, тіла перепоховають. Усі заплановані дії проводять без участі мас-медіа.

Нагадаємо, прокуратура Польщі відкрила справу через помилки при розслідуванні Смоленської трагедії.

Як відомо, 10 квітня 2010 року в авіакатастрофі літака Ту-154М, що розбився під російським Смоленськом, загинуло 96 осіб, у тому числі президент Лех Качиньський та його дружина Марія. Польська делегація прямувала на урочистості з нагоди 70-х роковин Катинського злочину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: