У Порошенка розказали про велику шкоду люстрації і е-декларування

У Порошенка розказали про велику шкоду люстрації і е-декларування

Найближчий соратник президента: «Ми знищили якісних чиновників»

Заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявив, що прошарок чиновників, які здатні якісно виконувати схвалені урядом та парламентом програми, дуже малий. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

Кононенко вважає, що  клас якісних чиновників поступово «знищили». «Великий прошарок досвідчених чиновників прибрали люстрацією. Далі кваліфікованих людей будемо втрачати через новий закон про державну службу та конкурси», - пояснює Кононенко.

На думку нардепа, раніше людина, яка починала працювати у міністерстві провідним спеціалістом, розуміла, що «сьогодні – керівник відділу, завтра – заступник керівника департаменту, післязавтра – керівник департаменту, тобто бачила якусь перспективу». Зараз же на посади обирають тільки через конкурси. «Людина не розуміє: де гарантія, що вона пройде після конкурсу на наступну посаду? І ця незрозумілість перспективи багатьох розумних людей лякає», - зазначає Кононенко.

На думку нардепа, електронні декларації також стали «серйозним ударом по якості українського чиновництва, тому що багато людей просто не хочуть їх заповнювати. «Все це, на жаль, і робить привабливість державної служби дуже низькою», - констатує Ігор Кононенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: