У Путіна раптом заявили, що не будуть перешкоджати діям США у Сирії

У Путіна раптом заявили, що не будуть перешкоджати діям США у Сирії
Російський сенатор Віктор Озеров

У Вашингтоні не виключили, що по Сирії може бути завдано чергових ударів

Російський сенатор Віктор Озеров заявив, що російська система ППО не займатиметься перехопленням нових американських ракет у Сирії.

Про це повідомляє агентство «Інтерфакс».

«Наші збройні сили перебувають у Сирії для боротьби з тероризмом, а не для захисту від зовнішніх загроз. Такого мандата у нас немає, і перехоплювати ми нічого не будемо. А ось якщо цим займуться сирійські ППО, то вони мають на це повне юридичне право», – заявив Озеров, відповідаючи на питання, чи буде Росія перехоплювати американські ракети у разі нової атаки.

Раніше у Вашингтоні не виключили, що по Сирії може бути завдано чергових ударів.

«У Дамаску немає хімічної зброї, тому погрози США виглядають абсурдними», – прокоментував Озеров цю заяву.

Нагадаємо, 4 квітня по підконтрольному сирійській опозиції місту Хан-Шейхун було завдано авіаудару, внаслідок якого десятки людей загинули від хімічного отруєння.

Американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч проти 7 квітня випустили 59 ракет по аеродрому Шайрат сирійської урядової армії у відповідь на хімічне бомбардування асадівською авіацією Ідліба.

Удари були спрямовані проти баз сирійських ВПС, закритих ангарів, заправної і логістичної інфраструктури, бункерів зі зброєю, систем ППО і радарів.

Повідомлялося, що військові бази в Сирії, де розміщуються російські війська, не потрапили під ракетний удар США.

Представник США в ООН Ніккі Гейлі не виключила, що США завдадуть ще ударів по військовій інфраструктурі режиму Башара Асада у Сирії.

У суботу Дональд Трамп привітав американських військових чоловіків і жінок з успішним ударом по авіаційній базі лояльних до режиму Асада військ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: