У Рахунковій палаті спростували висновки Шабуніна щодо незаконності надання охорони Холодницькому

У Рахунковій палаті спростували висновки Шабуніна щодо незаконності надання охорони Холодницькому
Нині Холодницького охороняють співробітники УДО

В Рахунковій палаті кажуть, що звернулися до Порошенка із проханням оновити закон про державну охорону

Рахункова палата на підставі проведеного аудиту не надавала висновків про незаконність охорони керівника САП Назара Холодницького працівниками Управління державної охорони – натомість йшлося про прохання президенту прибрати певні законодавчі невідповідності. Про це у коментарі «Главкому» розповів член Рахункової палати Ігор Яремчук.

«Діяльність УДО регулює закон («Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб»), що передбачає: президент має право надавати УДО указ, відповідно до якого може здійснюватися охорона тих чи інших людей, якщо є підстави для такої охорони», - зазначив він.

Разом із тим чиновник підкреслив: закон був підписаний у 1998 році. Тобто тоді, коли антикорупційних органів – САП, НАБУ, НАЗК – ще не існувало. «УДО не є органом, яке має право ініціювати законодавчі зміни. Коли у Рахунковій палаті побачили видатки УДО, ми звернулися із президентом із проханням розглянути внесення певних змін до закону, які б унормували саме цій види здійснення охорони. Саме такі висновки рекомендувалось у звіті Рахункової палати», - пояснив він.

Як повідомлялося, голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін стверджував, що рішення президента Петра Порошенка про охорону Холодницького силами УДО є незаконним. Цю заяву він зробив, спираючись на лист-відповідь Рахункової палати на відповідний запит народного депутата Віктора Чумака щодо висновків після проведення органом аудиту УДО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: