У РФ українського пенсіонера засудили до 12 років тюрми за «підготовку теракту»

У РФ українського пенсіонера засудили до 12 років тюрми за «підготовку теракту»
61-річний українець Олексій Сизонович, якого засудили в РФ

За версією слідства, колишній шахтар Сизонович планував теракти в Росії

Північно-кавказький окружний військовий суд засудив 61-річного українця Олексія Сизоновича до 12 років позбавлення волі з відбуттям в колонії суворого режиму. Про це повідомляє «Медиазона».

«Підсудний визнаний винним у незаконному обороті вибухової речовини і вибухових пристроїв, у незаконному в'їзді до Росії і в замаху на теракт (ч. 1 ст. 30 і ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 222.1, ч. 1 ст. 322 КК РФ)», - йдеться в повідомленні.

Суд також призначив українцеві штраф у розмірі 250 тис. рублів.

За версією слідства, колишній шахтар Сизонович планував закласти три саморобні бомби на вокзалі залізничної станції Лиха в Ростовській області і дві міни промислового виробництва (УПМ) на цистернах з ПММ.

До цього він нібито підривав поїзди на території самопроголошеної «ЛНР», був схоплений там місцевими силовиками, але зумів втекти, стрибнувши в річку з моста, а через місяць попався вже російським прикордонникам.

Сизонович каже, що плавати не вміє.

Українського пенсіонера було затримано російськими прикордонниками під час незаконного переходу держкордону.

Повідомляється, що провину шахтар нібито визнав під час попереднього слідства. В останньому слові Сизонович сказав, що «визнає свою провину, розкаюється і просить покарати його мінімально».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: