У Росії блогерів відправляють до колоній за пости з критикою дій РФ

У Росії блогерів відправляють до колоній за пости з критикою дій РФ
Олексій Кунгуров

Кунгурова засудили до двох років колонії-поселення, а раніше засудженого Бубеєва переводять з колонії-поселення в колонію загального режиму

У Росії тюменського блогера Олексія Кунгурова засудили до двох років колонії-поселення за пост у «Живому журналі» з критикою російської військової операції у Сирії.

Тюменський обласний суд 20 грудня визнав Кунгурова винним за статтею «виправдання тероризму». Суд проходив у закритому режимі, повідомляє Радіо Свобода.

Олексія Кунгурова заарештували у червні цього року. Справу проти нього вела російська ФСБ, яка побачила у постах блогера, присвячених російській участі у сирійській війні, схвалення діяльності угруповання «Ісламська держава».

Правозахисний центр «Сова», проаналізувавши пост Кунгурова, визнав, що у тексті немає порушень закону. «Меморіал» вніс російського блогера до списку політичних в’язнів.

Крім того, як повідомляє Грани.Ру, тверському блогеру Андрію Бубеєву, який відбуває термін 2 роки 3 місяці у справі про екстремізм, посилено вирок: політзека переводять з колонії-поселення в колонію загального режиму. Бубеєва засуджено за репост статті «Крим - це Україна!».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: