Кадиров пропонує передати Грузії останки Сталіна

Кадиров пропонує передати Грузії останки Сталіна
Любов росіян до диктатора Йосипа Сталіна пояснюється ефективною дією пропаганди

Крім того, Кадиров запропонував поховати тіло Володимира Леніна

В Російській Федерації пропонують передати Грузії останки Йосипа Сталіна. З такою ініціативою виступив глава Чечні Рамзан Кадиров.

«Що стосується останків Сталіна, то треба проявити добру волю і віддати їх Грузії, щоб у нього на Батьківщині поховали. Грузія була частиною Радянського Союзу, яким керував Йосиф Сталін. Тому буде логічно і справедливо, якщо Грузія отримає можливість поховати його, а мільйони жителів Росії зітхнуть на повні груди, дізнавшись, що сталінський дух покинув Росію», - заявив Кадиров.

Крім того, Кадиров запропонував поховати тіло Володимира Леніна.

«Я неодноразово говорив про необхідність поховати Леніна, хоча мені особисто не жарко і не холодно від того, що він там знаходиться. У мене запитують, я висловлюю свою думку», - заявив він.

Раніше повідомлялося, що більшість росіян, які знають про сталінські репресії, вважають судові рішення по цих справах несправедливими і виступають за більш широке інформування про події тих років, однак думки про необхідність подібних заходів розділилися майже порівну: 43% вважають, що без них не можна було зберегти порядок в країні, 49% переконані, що репресії нічим не можна виправдати.

Соціологи склали п'ятірку найбільш видатних, на думку росіян, особистостей: Йосип Сталін (38%), Володимир Путін і Олександр Пушкін (по 34%), Володимир Ленін (32%), Петро I (29%).

Як наголошується, в 2012 році громадяни Росії назвали ті ж самі імена, але розташовувалися вони по-іншому: Сталін (42%), Ленін і Петро I (по 37%), Пушкін (29%), Путін (22%).

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін вважає «надмірну демонізацію» радянського лідера, диктатора Йосипа Сталіна одним зі способів «атаки на Радянський Союз і Росію».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: