У Росії засудили активіста штабу Навального до 10 місяців колонії

У Росії засудили активіста штабу Навального до 10 місяців колонії

Салтикова визнали винним в застосуванні насильства до співробітника поліції під час акції «Страйк виборців»

Суд в Москві засудив до 10 місяців колонії активіста московського штабу Олексія Навального.

Про це Навальний повідомив на своїй сторінці в Twitter.

«Костянтина Салтикова визнали винним в застосуванні насильства до співробітника поліції під час акції «Страйк виборців» 28 січня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що опозиціонера відпустили в залі суду згідно з законом про перерахунок одного дня під вартою за півтора дня в місцях позбавлення волі. Прокуратура вимагала для активіста рік колонії.

Салтикова затримали 28 січня в Москві разом з Олексієм Навальним на акції на підтримку «страйку виборців». В автозаку активіста побили. На наступний день суд заарештував його на 30 діб за непокору вимогам поліцейських і повторну участь в неузгодженому мітинзі.

27 лютого за дві години до закінчення терміну адміністративного арешту Салтикова доставили до Слідчого комітету, а потім додому для проведення обшуку. На наступний день суд заарештував Салтикова.

За версією слідства, Салтиков на акції протесту в Москві 28 січня завдав удари двом поліцейським.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний у неділю, 14 жовтня, вийшов на свободу після адміністративного арешту. Він відбував спочатку 30 діб за організацію січневих мітингів, після чого був тут же затриманий і засуджений судом ще до 20 діб арешту за мітинг проти пенсійної реформи 9 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: