У російській колонії понад 200 зеків улаштували бунт

У російській колонії понад 200 зеків улаштували бунт

До ранку понеділка бунт було придушено

В одній із колоній у Хакасії (Росія) відбулися масові заворушення. Про це повідомило Слідче управління СК Росії по республіці.
Бунт у виправній колонії №35 почався ввечері в неділю, 24 липня. За попередніми даними, заворушення разом з ще декількома ув'язненими організував засуджений за статтею 166 КК РФ («Неправомірне заволодіння автомобілем або іншим транспортним засобом без мети розкрадання»), який напередодні прибув до колонії з карантину.
Загалом у бунті брали участь 242 людини.
До ранку понеділка, 25 липня, бунт було придушено. Спецоперацію з припинення масових заворушень було проведено без втрат, постраждалих немає, - ідеться в повідомленні слідчого управління СК по Хакасії.
За фактом бунту в колонії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 212 КК РФ («Масові заворушення»). Затримано трьох організаторів заворушень.
Глава УФСІН по Хакасії Ярослав Бажан заявив на прес-конференції вранці 25 липня, що бунтівники вимагали послаблення режиму утримання. За його словами, основними призвідниками бунту були мусульмани (таджики, киргизи і азербайджанці), які, серед іншого, вимагали, щоб їм дозволили молитися в будь-який час, коли вони захочуть, а не за встановленим у колонії розпорядком.
Унаслідок заворушень постраждав один корпус колонії, який включає в себе кабінети, камери, приміщення життєзабезпечення. Ув'язнені перевертали там ліжка, кидали тумбочки, виламували двері. Також постраждала територія колонії, на яку засуджені викидали різні предмети.
Джерело: Медуза

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: