У Садового пояснили, чому Порошенко і Гройсман зацікавлені у сміттєвому колапсі

У Садового пояснили, чому Порошенко і Гройсман зацікавлені у сміттєвому колапсі
Олег Березюк на Банковій 
Фото: Ян Доброносов, Facebook

Березюк заявляє, що за останніми соцопитуваннями вперед вириваються «Самопоміч» і «Батьківщина», а партія влади відстає

Соратник Садового, лідер фракції «Самопоміч» у парламенті, нардеп Олег Березюк переконаний, що керівництво країни зацікавлене у сміттєвому колапсі, щоб знизити рейтинги партії «Самопоміч». Таку думку він висловив в інтерв’ю «Главкому».

За словами Березюка, у Львові «80 з гаком відсотків людей розуміють справжню причину проблеми сміття».

«Уявіть лише, президент України на виборах отримав 70% голосів львів’ян. Сьогодні би за нього проголосували 7% львів’ян», - стверджує соратник Садового. Він пояснив, що про це свідчать дані опитування, які у Львові проводили кілька агенцій.

«Чому вони загострили так боротьбу і це знущання над людьми? Тому що вони пару тижнів тому побачили нові соціологічні дослідження, побачили, що вперед вириваються «Самопоміч» і «Батьківщина», а вони - партія влади - пропадає. І тому вони вирішили деспотичним способом боротися за свою перемогу», - заявив Березюк.

На зауваження, що фіксуються випадки, коли обурені мешканці містечок зупиняють фури зі львівським сміттям, нардеп сказав: «Це все було організовано спеціальними службами. Розумієте, мери інших міст з поваги до Львова брали сміття, були укладені договори. Але машини зупиняли або мешканці, яких приводили, або правоохоронні органи і без пояснень повертали назад».

«Якщо добре організувати все, визначити, наприклад, 40 полігонів - це буде одна машина на день, це ніщо. Але це допомога і підтримка. Проте немає такої мети влади. Немає мети підтримати. Це деспотія деспотій, але страждає імідж міста і люди, не політична партія. Львів - це місто волі, яке ніколи не замислювалось над тим, приходити чи ні на допомогу іншим в боротьбі за здоровий глузд. А що робить влада? Вони відверто брешуть, дезінформують населення України вже рік. Ми кажемо: не робіть цього, ви ж будете недобре виглядати, рано чи пізно правда стане всім відома», - зазначив Березюк.

Нагадаємо, що 19 червня Олег Березюк оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові. Сьогодні віце-спікер парламенту Оксана Сироїд заявила, що приєднується до голодування свого однопартійця Олега Березюка.

20 червня Садовий поїхав до Миколаєва (Львівської області), щоб зустрітися з мером міста Андрієм Щебелем та депутатами фракції «Самопоміч», аби спробувати домовитися про прийом львівського сміття. 

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий визнав свою провину в тому, що зараз місто перебуває у критичному стані через сміття.

Вчора також стало відомо, що у Львові, з огляду на накопичення сміття та підвищення температури повітря, надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій.

Як повідомлялося, станом на 18 червня у Львові назбиралося понад 8,5 тис. т  відходів, які нікуди вивезти.

Нагадаємо також, що 12 червня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: