У середу ЄС проведе перший саміт без Британії

У середу ЄС проведе перший саміт без Британії

Прем'єр Великої Британії Девід Кемерон у вівторок офіційно повідомить лідерів ЄС про рішення британців

Лідери 27 держав ЄС у середу проведуть перший саміт щодо того, як бути з виходом Британії з ЄС після того як прем'єр Великої Британії Девід Кемерон заявив про свою відставку.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника ЄС.

Кемерон за розкладом відвідає у вівторок перший день дводенного саміту ЄС, що проінформувати лідерів інших 27 держав про підсумки референдуму, на якому громадяни вирішили вийти з ЄС.Після цього він повернеться до Лондона.

У середу лідери ЄС продовжать обговорення без нього.

Нагадаємо, референдум щодо членства Великобританії в ЄС пройшов 23 червня. За його підсумками на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже пообіцяв піти у відставку через три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися і азіатські фондові біржі. Багато економістів і експерти попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великобританії після референдуму про вихід з ЄС.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: