У середу в Мінську зберуться усі підгрупи Тристоронньої групи

У середу в Мінську зберуться усі підгрупи Тристоронньої групи
Юрій Тандіт

Працюватимуть усі підгрупи Тристоронньої групи, зокрема відбудеться засідання і гуманітарної підгрупи

У середу в Мінську продовжить роботу підгрупа з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

«Відзавтра триватимуть мінські переговори, і для нас вони мають важливе значення. Ми йдемо за реалізацією дорожньої карти й виконуємо пункти Мінських домовленостей», – сказав він журналістам, відповідаючи на запитання, які питання розглядатимуть на засіданні ТКГ.

Тандіт наголосив, що в Мінську працюватимуть усі підгрупи Тристоронньої групи, зокрема відбудеться засідання і гуманітарної підгрупи. «Для нас є дуже важливим звільнення усіх заручників», – сказав радник глави СБУ.

Як відомо, Тандіт регулярно бере участь у роботі гуманітарної підгрупи ТКГ як експерт.

Як повідомлялося, 24 жовтня повпред самопроголошеної «ДНР» Денис Пушилін заявив, що через українську сторону контактна група в Мінську 26 жовтня збереться без гуманітарної підгрупи. «Через українську сторону зустріч гуманітарної підгрупи в Мінську 26 жовтня не відбудеться. Були численні перенесення з українського боку, у результаті консенсусу не досягли. Наступна зустріч підгрупи запланована тільки на 9 листопада», – сказав він журналістам.

У свою чергу представник України в підгрупі з гуманітарних питань, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що українська сторона вважає невмотивованою паузу до 9 листопада в роботі гуманітарної підгрупи і наполягає на зустрічі найближчим часом. «Українська сторона вважає невмотивованою паузу до 9 листопада в гуманітарній підгрупі, тим паче в контексті зустрічей к «нормандському форматі», де на вимогу української сторони гуманітарна проблематика звучала як одна з пріоритетних», – повідомила вона.

За її словами, незважаючи на первинну повну відмову РФ щодо допуску представників Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) на окуповані території, вдалася завдяки спільній позиції України, Франції і Німеччини цю згоду отримати. Народний депутат повідомила, що представник гуманітарної групи від ОБСЄ Тоні Фріш відвідає в'язниці на території окупованого Донбасу 25–27 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: