Смертник у Сомалі скоїв теракт, загинули 17 поліцейських

Смертник у Сомалі скоїв теракт, загинули 17 поліцейських

20 офіцерів поліції були поранені під час вибуху

У столиці Сомалі Могадішо смертник підірвав себе біля поліцейського тренувального табору, в результаті чого загинули щонайменше 17 офіцерів. Про це повідомляє AP.

«Ісламський екстремістський терорист-смертник, замаскований під поліцейського, вбив щонайменше 17 чоловік у поліцейській академії в столиці Сомалі в четвер», - йдеться в повідомленні поліції.

Згідно з інформацією полковника Мохамуда Адена, 20 інших офіцерів були поранені під час вибуху, деякі з них серйозно. Наголошується, що терорист з вибухівкою, перев'язаною навколо талії, проник в генерал-губернаторську академію генерала Кахайе. Його метою були офіцери, що збирались на спеціальні ранкові навчання.

Офіцери репетирували святкування Дня поліції в Сомалі, заплановане на 20 грудня. Так, терорист не потрапив у підсумку в саму поліцейську академію і приєднався до довгої шеренги офіцерів на репетиції параду, перш ніж підірвати вибухівку під спортивним одягом.

«Він підірвав свій жилет з вибухівкою, зрозумівши, що його присутність викликала підозри серед офіцерів у шерензі. Він хотів завдати максимальної шкоди», - заявили в поліції.

Сомалійське екстремістське угрупування Аль-Шабаб незабаром взяло на себе відповідальність за напад. Угрупування є союзником «Аль-Каїди» і часто здійснює напади на готелі, контрольно-пропускні пункти та інші райони Могадішо.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: