У справі Ахтема Чийгоза допитано понад 200 осіб, - адвокат

У справі Ахтема Чийгоза допитано понад 200 осіб, - адвокат
Ахтем Чийгоз

Серед усіх 200 опитаних, лише одна людина дала свідчення проти підсудного Ахтема Чийгоза

Судовий процес над Ахтемом Чийгозом триває уже рік. І за цей час допитано близько 200 людей. Зокрема, лише одна людина дала свідчення проти Ахтема Чийгоза, але його свідчення проти Чийгоза були саме через ненависть до Меджлісу. Всі інші, навіть учасники «народного ополчення», проти Ахтема Чийгоза жодних свідчень не давали.

Про це у програмі заявив Микола Полозов, російський адвокат, захисник Ахтема Чийгоза.

«Справа Ахтема Чийгоза важлива за декількома ознаками. По-перше, він є заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, окрім цього, Чийгоз є єдиним із Меджлісу, кого утримують в слідчому ізоляторі. Я нагадаю, що Ахтем Чийгоз вже 2,5 роки перебуває в тюрмі. Більше того, за останній рік його жодного разу звідти не вивозили. І це перший в Росії процес, де підсудний не присутній у залі засідання. Зокрема, Чийгозу організували відеозв’язок, тобто він не є присутнім під час судового засідання, а це, насправді, ускладнює весь процес», – зазначив він.

Окрім цього, Полозов розповів, що сам судовий процес над Ахтемом Чийгозом триває уже рік. Адвокат зазначив, що за цей час проведено колосальний об’єм роботи.

«За цей час, по справі Чийгоза було допитано близько 200 людей: потерпілих, свідків, більше того, нам вдалося притягти на цей суд ряд колабораціоністів, Цекова, Ковітіді, Аксьонова, а найближчими днями ми допитаємо і Константинова, який був одним із головних учасників цих подій», – каже Полозов.

Зокрема, за словами російського адвоката, серед усіх 200 опитаних, лише одна людина дала свідчення проти підсудного Ахтема Чийгоза.

«От допитано вже 200 людей, але ніхто із них не дав свідчення проти Ахтема Чийгоза. Лише одна людина, яка ненавидить Меджліс зробила це. Тому його свідчення проти Чийгоза були саме через ненависть. Всі інші, навіть учасники «народного ополчення», проти Ахтема Чийгоза жодних свідчень не давали»,– зазначив Полозов.

Російський адвокат додав, що раніше справою Ахтема Чийгоза дуже цікавилися такі особистості як прокурор Поклонська, Аксьонов та Константинов. Однак зараз, як зазначив Полозов, вся проблема полягає безпосередньо в Кремлі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: