У справі розкрадання грошей «Охматдиту» заарештовано двох екс-директорів

У справі розкрадання грошей «Охматдиту» заарештовано двох екс-директорів

Обрано міру запобіжного заходу двом колишнім директорам ДП «Укрмедрпроектбуд» та ТОВ «Укрпрофмед»

Печерським районним судом м. Києва двом колишнім директорам ДП «Укрмедрпроектбуд» та ТОВ «Укрпрофмед» обрано міру запобіжного заходу, одній у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 3 млн 834 тис грн, другій – цілодобовий домашній арешт. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.
Генпрокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування якого проводиться Головним слідчим управлінням Національної поліції України за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ДП «Укрмедпроектбуд», ТОВ «Укрпрофмед» та іншими особами, а також заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, під час будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», та нецільового використання бюджетних коштів службовими особами ДП «Укрмедпроектбуд» за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою), ч. 2 ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням) КК України.
У ході досудового розслідування установлено, що до вчинення указаних вище кримінальних правопорушень причетні три колишні директори ДП «Укрмедрпроектбуд» та ТОВ «Укрпрофмед».
«27.07.2016 процесуальним керівником у кримінальному провадженні погоджено повідомлення про підозру вказаним особам у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, які цього ж дня вручені двом колишнім директорам ДП «Укрмедрпроектбуд» та ТОВ «Укрпрофмед». Крім цього, повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України вручено третій особі, яка на даний час знаходиться на лікуванні у медичній установі м. Києва», - йдеться у повідомленні ГПУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: