У Стамбул без дозволу приїхали для відправлення богослужінь російські «люди в рясах»

У Стамбул без дозволу приїхали для відправлення богослужінь російські «люди в рясах»
На перше богослужіння священика російської церкви на території консульства РФ у Стамбулі прийшли лише 20 осіб

Російська церква оголосила війну Константинополю?

У Стамбул вчора прибув священик Російської православної церкви Георгій Сергєєв, який здійснив перше богослужіння в храмі Костянтина і Олени (розташовується на території генконсульства РФ в Стамбулі), повідомляє Інформаційний спротив

«У кращих традиціях Кремля, цю операцію в РПЦ-ФСБ прикрили пафосними пропагандистськими гаслами - зокрема, повідомивши, що дані богослужіння організовані «в зв'язку з численними проханнями православних віруючих, які проживають в Туреччині». Що «довело» перше ж богослужіння: на службу прибуло аж 20 осіб», - написав у себе на сторінці у Facebook лідер ІС, нардеп Дмитро Тимчук.

Раніше, як повідомляють російські ж ЗМІ, для проведення подібних богослужінь РПЦ запитувала дозвіл Константинопольського патріархату або відряджали свого священика в юрисдикцію Константинополя. Зараз думка Константинопольського патріархату демонстративно проігноровано.

«Так з подачі РПЦ-ФСБ Константинополь (Стамбул) атакують «чоловічки в рясах», що прийшли на зміну російським «зеленим чоловічкам». Ще один фронт гібридної війни Росії, тепер уже «церковний». Ласкаво просимо в фантасмагоричний світ специфічного «російського православ'я», - зазначив Тимчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: