У студента в Харкові виявили малярію

У студента в Харкові виявили малярію
Збудники малярії можуть жити в організмі людини безсимптомно до трьох років

Студента госпіталізували з діагнозом малярія 16 травня

У Харкові у студента зареєстрували завізний випадок малярії. Він приїхав в Україні у вересні минулого року, а збудник малярії може безсимптомно жити в організмі людини до трьох років.

Про це повідомили в Центрі громадського здоров'я.

22-річний студент помітив перші симптоми захворювання 9 травня. Він відчув слабкість, біль у горлі, температура тіла підвищилась до 37°C.

За інформацією ЦГЗ, вперше студент звернувся за медичною допомогою до лікаря-терапевта лише через 6 днів — 15 травня.

Під час лабораторного дослідження у хлопця виявили збудники малярії P.vivax та P.оvale. У центрі уточнюють, що збудник такого типу можуть жити в організмі людини безсимптомно до трьох років.

Студента госпіталізували з діагнозом малярія 16 травня. За місцем його проживання провели епідеміологічне та ентомологічне обстеження.

Також у ЦГЗ наголосили, що на сьогодні в Харкові не розпочався малярійний сезон, бо немає генерації малярійних комарів.

Малярія — це інфекційне захворювання, воно може проявлятися з такими симптомами: лихоманка, головний біль, сильне потовиділення, слабкість. Ці симптоми можуть проявлятися слабо, що ускладнює виявлення малярії.

Нагадаємо, в Україні наразі епідемія коронавірусу. Як повідомлялось, станом на ранок 21 травня в Україні підтверджено 19 706 випадків Covid-19, з них 6 227 людей одужали, 579 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 476 випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: