У Харкові вдруге за останні дні облили фарбою бюст радянському маршалу Жукову

У Харкові вдруге за останні дні облили фарбою бюст радянському маршалу Жукову
Пам’ятник облили опівночі і наразі комунальники намагаються його відмити

Правоохоронці вилучили розбиту скляну банку з залишками фарби й інформацію про інцидент внесли до Єдиного обліку

У Харкові вдруге протягом останніх днів невідомі облили фарбою бюст радянського маршала Жукова на перейменованому проспекті генерала Петра Григоренка. Про це підтвердила голова адміністрації Немишлянського району Тетяна Топчій Суспільному.

Топчій сказала, що пам’ятник облили опівночі і наразі комунальники намагаються його відмити.

.jpg_264

Як повідомили в поліції, правоохоронці вилучили розбиту скляну банку з залишками фарби й інформацію про інцидент внесли до Єдиного обліку.

Вперше 19 травня двоє невідомих облили вночі бюст червоною фарбою і кинули банку. На цей звук зреагував черговий адміністрації та наздогнати невідомих йому не вдалось.

Нагадаємо, бюст радянському генералу Георгію Жукову став предметом суперечок у Харкові.

Як повідомлялося, 2 червня у Харкові повалили пам'ятник Жукову за півгодини до початку роботи з'їзду партії «Довіряй справам». Перед цим відбулися сутички між спецпідрозділом поліції і активістами. Поліція намагалася розігнати їх із застосуванням спецзасобів.

Тоді прессекретар Зеленського Юлія Мендель повідомила позицію щодо знесення пам’ятника Жукову у Харкові. Вона вказала, що влада Харкова має «з’ясувати цю правову колізію».

В Інституті нацпам'яті заявили про відсутність будь-якої правової колізії з демонтажем у Харкові пам’ятника маршалу СРСР Георгію Жукову, про яку від імені президента заявила його речниця Юлія Мендель і повторили, що пам’ятник підлягає обов’язковому демонтажу.  

У Мінкультури тоді підтвердили, що пам'ятник радянському маршалу Георгію Жукову в Харкові потрапляє під дію Закону України «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного режиму та заборони пропаганди їхньої символіки».

Пізніше мер Харкова Геннадій Кернес відновив повалений активістами пам'ятник Жукову (фото).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: