У Сумах московській церкві вперше не дозволили проводити хресний хід

У Сумах московській церкві вперше не дозволили проводити хресний хід

Віряни УПЦ МП

Фото: Главком

В Московському патріархаті просили дозволити провести хресний хід у рамках відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці

Виконавчий комітет міської ради Сум уперше не дозволив архієпископу Сумському та Охтирському Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Євлогію провести 14 жовтня хресний хід і богослужіння на Покровській площі.

Як повідомляє «Уніан», під час чергового засідання виконкому відповідний проект рішення, ініціатором якого є Сумська єпархія УПЦ МП, не набрав необхідної кількості голосів.

З десяти членів виконкому п'ять були «за», три «проти» і два «утрималися». У тексті документа автори просили дозволити провести захід у рамках відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці.

«Це питання треба було спочатку узгодити з такими організаціями як Нацполіція і СБУ, адже захід може спровокувати громадянське протистояння. Є свої прихильники у УПЦ МП, є противники. Це може викликати суспільну напругу, бійки, провокації з боку самого Московського патріархату , - зазначив депутат Сумської обласної ради Віктор Дубинко.

До цього в Сумах віруючі УПЦ МП незмінно щороку проводили хресний хід центром міста.

Нагадаємо, 27 липня у Києві відбувся хресний хід вірян Української православної церкви Московського патріархату з нагоди річниці хрещення Київської Русі-України..

Читайте також матеріал «Главкома» Конвертація Бога. Чому українські політики так люблять ходити до церкви

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: