У Тбілісі Асамблея ОБСЄ ухвалила декларацію про агресію Росії

У Тбілісі Асамблея ОБСЄ ухвалила декларацію про агресію Росії

На ПА ОБСЄ в Тбілісі 155 делегатів засудили агресію РФ в Криму, «утрималися» від оцінок п'ятеро, а «проти» проголосували тільки Росія і Вірменія

На Парламентській асамблеї ОБСЄ, яка зібралася на форумі в столиці Грузії, була затверджена Тбіліська декларація, частиною якої є запропонована українською делегацією жорстка резолюція по окупованому російськими військами Криму. Про це йдеться в повідомленні народного депутата Сергія Висоцького в Facebook.

 

«За» проголосували представники парламентів понад 50 країн, що входять в ОБСЄ, що в черговий раз показало неприйняття російської агресії європейською спільнотою. «За» - 155 голосів», - зазначив він.

За словами парламентарія, ця декларація ПА ОБСЄ «буде ще однією цеглинкою» в систему економічних і політичних санкцій проти держави-агресора Російської Федерації.

Як зазначив народний депутат Антон Геращенко, проти затвердження Тбіліської декларації проголосували делегації РФ і Вірменії (шість голосів «проти»).

 

Утрималася при голосуванні за засудження російської агресії делегація Казахстану і один з делегатів від Італії (всього п'ять голосів). 

Так виглядає повний текст прийнятої в Тбілісі резолюції ОБСЄ:

1_17

2_22

3_11

4_04

5_05

7_02

6_04

На сесії ПА ОБСЄ обговорять можливість розміщення миротворців в Донбасі. Обговорюватимуться також заморожені конфлікти на території Грузії, загострення конфлікту в Нагірному Карабасі, глобальна загроза тероризму і боротьба з корупцією. Сьогодні, 5 липня, останній день асамблеї.

Росія окупувала Автономну республіку Крим в 2014-му році. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Ключові міжнародні організації, в тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії і назвали анексію і окупацію Криму незаконною. Проти РФ були введені економічні санкції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: