У Тимошенко заявили, що боротимуться проти підвищення тарифів на тепло та гарячу воду

У Тимошенко заявили, що боротимуться проти підвищення тарифів на тепло та гарячу воду

Нардеп пропонує, щоб кошти міського бюджету йшли на формування індивідуальних теплових пунктів, за прикладом Варшави

Команда Юлії Тимошенко боротиметься проти підвищення тарифів на тепло та гарячу воду. «Особливе занепокоєння викликає те, що на місцях їх підвищують на власний розсуд, відстоюючи інтереси не споживачів, а теплогенеруючих компаній», - наголосив заступник голови партії, народний депутат Іван Крулько за підсумками громадських слухань щодо підвищення тарифів, які відбулися в столиці за участю міської влади, КП «Київтеплоенерго», депутатів Київради від «Батьківщини», представників громадських організацій та комунальників.

За словами парламентаря, головне, що має забезпечити влада, це захист споживача: щоб люди отримували якісні послуги від комунальників і тарифи були підйомними.

«Столична влада вже захопилася захистом інтересів постачальника послуг, «Київтеплоенерго», замість того, щоб захищати інтереси киян, які власне владу й обирали. «Батьківщина» наполягає на тому, щоб кошти міського бюджету йшли на формування індивідуальних теплових пунктів, за прикладом Варшави, де платіжка після створення таких ІТП зменшилася в півтора-два рази», – зазначив Крулько.

Голова спілки власників житла, екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко наголошує, що після запланованого підвищення тарифів платіжки можуть зрости у півтора рази.

«Прем’єр Гройсман неодноразово заявляв, що максимальне підвищення тарифів на центральне опалення має бути не більше, аніж 16%. Але зараз починається хвиля підвищення тарифів на центральне опалення. І я бачу суттєве розходження на 20-30-70%. Тариф на гаряче водопостачання може бути підвищено на 23-25%», – пояснив він.

На переконання Кучеренка, київська влада не надала достатнього обґрунтування підняття тарифів на тепло і гарячу воду на більш, ніж на 22%: «Замість того, щоб допомогти нам зменшити споживання, вони стали на бік теплогенеруючої компанії – більше грошей, більше товару. А ми зацікавлені в діаметрально іншому – знизити тарифи».

За його словами, мета громадськості в Києві ухвалити муніципальний енергетичний план, орієнтований на споживача. А публічні процедури обговорення тарифів повинні відбутися по всій Україні.

Також учасники громадських слухань звернули увагу на те, що «введення воєнного стану може стати підставою для корегування тарифів вже не місцевою владою, а воєнними адміністраціями».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: