У Замбії 73-річна жінка закінчила уніврситет

У Замбії 73-річна жінка закінчила уніврситет

Бабуся 10-ти онуків поєднувала навчання з роботою

Жителька Замбії у 73 роки закінчила університет з відзнакою та отримала ступінь магістра ділового адміністрування в сфері лідерства та створення багатства університету Лусаки.

Тангу Мланга Мазаба, мати п'ятьох дітей та бабуся 10 онуків, була серед сотень студентів, які отримали свої дипломи. «Я вирішила повернутися до навчання... Замбія зможе розвиватися лише тоді, коли замбійці почнуть відповідати за своє власне багатство та економіку», - сказала вона.

Мазаба заявила, що прагне заохочувати інших жителів країни бути самодостатніми. «Зі свого боку, я вже заохочую інших, відвідуючи церкви й спілкуючись з людьми, закликаю їх стати самодостатніми, і не завжди чекати на допомогу уряду».

Мазаба, яка працює реєстратором в Медичному університеті Лусака Апекс, говорить, що вона також відчувала певний виклик з боку тих, з ким працює. «Я завжди маю справу з професорами та іншими високоосвіченими людьми, тому я й подумала, чому б мені не повернутися до навчання?», - каже вона.

Мазаба сказала, що це ще одна причина чому вона пішла в університет на магістерську програму, яка тривала понад рік. При цьому під час навчання жінка продовжувала працювати: «Це було непросто. Я маю на увазі, що протягом дня мені потрібно було працювати, а вночі виконувати завдання».

«Але мене оточує багато люблячих людей, і мої роботодавці згодом дали мені відпустку для навчання».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: