У Запоріжжі поліція викрила онлайн-порностудію

У Запоріжжі поліція викрила онлайн-порностудію
Запорізькі поліцейські викрили групу осіб за організацію он-лайн порностудії
Фото: Нацполіція

Дванадцять моделей віком від 18 до 31 років створювали відеотрансляції з контентом порнографічного характеру

25-річний житель Дніпропетровської області організував порностудію в Запоріжжі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

Працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Запорізькій області отримали інформацію про те, що група осіб за попередньою змовою організували діяльність студії по виготовленню та розповсюдженню продукції порнографічного характеру в мережі Інтернет за грошову винагороду.

Поліцейські провели ряд оперативно-розшукових заходів та встановили, що організатор злочинної групи – 25-річний мешканець Дніпропетровської області. Також у складі угруповання діяли 23-річна жінка та 25-річний чоловік - обидва мешканці Запоріжжя. 

П'ятого листопада оперативники спільно зі слідчими та  спецпризначенцями «КОРД» провели одночасні обшуки за місцем мешкання фігурантів та за місцем роботи студії: в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області, а також  у Вознесенівському та Олександрівському районах Запоріжжя.

У ході обшуків правоохоронці виявиили та вилучили комп’ютерну техніку, через яку здійснювалось розповсюдження  контенту, веб-камери, мобільні телефони та інші речові докази.

Поліцейські встановили, що для діяльності студії зловмисники підбирали на роботу дівчат-моделей з близького кругу знайомих та друзів, а також орендували квартиру. «Працюючи» у три зміни, дванадцять моделей віком від 18 до 31 років, через сайт в мережі Інтернет, створювали відео трансляції з контентом порнографічного характеру. За  це отримували грошову винагороду від користувачів сайту. 

Протягом часу роботи студії обсяг отриманих грошових коштів склав близько 300 тисяч гривень. Зловмисники перераховували гроші на одну з платіжних карток банку та в подальшому розподіляли між всіма учасниками групи.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів зловмисникам. Проводиться комплекс оперативно-розшукових заходів щодо встановлення усіх осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: