У звільненого з російського полону Солошенка погіршується здоров’я

У звільненого з російського полону Солошенка погіршується здоров’я
Юрій Солошенко 

4 квітня у Мінську обговорять звільнення заручників

Стан здоров’я звільненого у 2016 році політв’язня Юрія Солошенка значно погіршився.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Фейсбуці.

«Сьогодні (2 квітня – ред.) мала зустріч з президентом, обговорювали питання заручників і політв’язнів. Говорили й про певні людські речі, про звільненого у 2016 році політв’язня Юрія Солошенка (в нього була онкологія, тому й віддали нам старенького), зараз в нього значне погіршення здоров’я, й дуже хочеться, щоб він поборов хворобу. І про більш стратегічні – активізацію зусиль зі звільнення тих, хто в ОРДЛО і в тюрмах РФ. І українців, і кримських татар.

Вона повідомила, що президент дуже занепокоєний долею Володимира Балуха, засудженого окупаційним режимом за український прапор в Криму. Також обговорювали долю інших бранців, відсутність доступу до них лікарів, МКЧХ, порушення їхніх прав на зустріч з консулами», – зазначила Ірина Геращенко.

Вона додала, що питання українських заручників будуть піднімати на всіх майданчиках задля більшої солідарності світу для їхнього звільнення. «Ми дійсно шукаємо різні шляхи і варіанти звільнення, на жаль, все залежить не лише від нашої волі і бажання, а від РФ. Ми прагнемо, аби наступна хвиля звільнення відбулася якнайшвидше, й говоритимемо про це на гуманітарній групі в Мінську 4 квітня», – сказала Геращенко.

Нагадаємо, незаконно засуджені в Росії громадяни України Юрій Солошенко та Геннадій Афанасьєв після тривалих переговорів з російською стороною та обміну українців на російських шпигунів повернулись на Батьківщину 14 червня 2016 року і відразу вилетіли з Москви до України.

Нагадаємо, Афанасьєва було засуджено в Росії до семи років ув'язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі, 73-річного Солошенка - до шести років за звинуваченням у спробах придбати вироби для відновлення засобів ППО в Україні. Десятого червня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив про підготовчу роботу для обміну засуджених у РФ Солошенка й Афанасьєва.

Після повернення до України Афанасьєв і Солошенко пройшли у клініці ДУСі обстеження та лікування.

Згодом Солошенко вирушив на лікування до Німеччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: