Угорці вийшли на масовий протест під будівлю державного телеканалу

Угорці вийшли на масовий протест під будівлю державного телеканалу

Активісти заявляють, що телебачення в Угорщині стало рупором уряду

У Будапешті близько двох тисяч угорців у понеділок ввечері протестували біля будівлі державного телеканалу, вимагаючи незалежності громадських ЗМІ та судів.

Про це повідомляє Reuters.

Протестувальники кричали «Брудний Фідес», маючи на увазі керівну партію прем’єра Угорщини Віктора Орбана. Вони тримали в руках банери, зокрема, із написом «Телебачення втратило свій характер громадського» - заявляючи, що телебачення стало рупором уряду.

Акцію протесту охороняли сотні поліцейських.

Раніше у понеділок охоронці вигнали з будівлі телеканалу двох опозиційних депутатів, які спробували зайти в студію, щоб зачитати «петицію проти авторитарного режиму» Орбана.

Речник керівної партії «Фідес» розкритикував депутатів за те, що вони пішли в будівлю телеканалу, заявляючи, що вони зловживають своїми парламентськими повноваженнями, намагаючись «втрутитися в редакційні процеси».

Протест у понеділок відбувся після того, як напередодні близько 10 тисяч людей протестували в Будапешті проти нових змін у трудовому кодексі, які критики називають «рабськими».

Нагадаємо, протести в Угорщині активізувались після того, як 12 грудня парламент ухвалив зміни до трудового законодавства. Запропонований партією прем'єр-міністра Віктора Орбана «Фідес» (Fidesz) закон, які критики називають «законом про рабство», передбачає збільшення максимальної кількості понаднормових годин роботи на рік з нинішніх 250 до 400.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: