Україна чекає негайної реакції ЄС на затримання в РФ журналіста

Україна чекає негайної реакції ЄС на затримання в РФ журналіста
Затриманий у Москві журналіст Роман Сущенко
Фото: Укрінформ

Українська влада вимагає негайного звільнення Сущенка

Українська влада вимагає негайного звільнення журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, затриманого в Москві. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.
Вона зазначила, що шокована новиною про затримання Сущенка. «Він працює власкором «Укрінформу» у Франції і ми дуже часто перетиналися по роботі під час відряджень. Розумний, професійний журналіст», - написала Геращенко.
«Чекаємо негайних заяв від ОБСЄ і пані Міятович, від Генсека РЄ Янгланда, від інших структур, які зобов'язані висловити протест проти арешту українського журналіста Російською Федерацією за надуманими звинуваченнями в «шпіонажі». Українська влада вимагає негайного звільнення журналіста», - заявила вона.

Нагадаємо, у неділю громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції – з 2010 року, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: