Україна дала англійському суду свої докази у справі «кредиту Януковича»

Україна дала англійському суду свої докази у справі «кредиту Януковича»

Міністерство фінансів України предствавило суду докази тиску Росії на Україну під час отримання кредиту

Міністерство фінансів України, діючи від імені держави, представило сьогодні англійському суду докази у відповідь на позов Росії щодо «кредиту Януковича» - облігацій на суму 3 млрд дол. США зі ставкою 5%, що були випущені Україною та повністю викуплені Російською Федерацією у грудні 2013 року.
Як повідомляє прес-служба Мінфіну, з представлених Україною доказів вбачається, що Росія є справжньою стороною угоди і наразі вимагає погашення боргу, незважаючи ні на її незаконні дії проти України, що змусили Україну укласти угоду, ні на руйнівні збитки, яких Росія завдала та продовжує завдавати Україні, її економіці та народу з того часу.
«У поданих сьогодні доказах Україна висуває впевнену та аргументовану відповідь на намагання Росії переконати англійський суд винести рішення щодо її позову, не надаючи Україні можливість представити усі свої доводи у повному судовому процесі. Такі докази охоплюють велику кількість фактичних обставин стосовно, з-поміж іншого, ролі Росії у спірній транзакції, та порядку, в якому угоду було нібито схвалено в контексті величезного тиску, який Росія на той час протиправно чинила на Україну, а також докази провідного експерта з питань українського права, що стосуються цієї угоди», - інформують у Мінфіні.
На даний час Україна очікує від Росії доказів у відповідь, які мають бути представлені 4 листопада 2016 року – до того, як заява про винесення рішення в порядку спрощеного провадження буде слухатися англійським судом у січні 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: