Україна готова передати вже 36 росіян заради звільнення бранців Кремля – Геращенко

Україна готова передати вже 36 росіян заради звільнення бранців Кремля – Геращенко
Ірина Геращенко

Геращенко запропонувала РФ провести розширене засідання ТКГ в Мінську із запрошенням Денісової і Москалькової

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко 5 липня направила офіційному представнику РФ в ТКГ в Мінську Борису Гризлову лист-нагадування про те, що Україна досі немає офіційної відповіді Росії на пропозицію передати РФ 23 росіян задля звільнення українців-політв‘язнів Кремля.

Про це Геращенко повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Також в цьому зверненні я вказала пану Гризлову на наступне: компетентні органи України уважно проаналізували прохання російського обмудсмена Москалькової про відвідини нею 50 осіб, що утримуються в українських пенітенціарних установах . В цьому списку виявлено ще 13 осіб, які зізналися, що мають російське чи подвійне громадянство й мріють, аби РФ про них згадала і забрала. Ми готові і їх передати РФ задля звільнення наших», - зауважила Геращенко.

Вона повідомила, що запропонувала Гризлову провести розширене засідання ТКГ в Мінську із запрошенням омбудсвумен Денісової і Москалькової для обговорення ініціативи передачі утриманих.

«Запропонувала зібратися вже 11 липня, чи в будь- який інший, зручний представникам РФ і ОБСЄ в ТКГ, день. Отже, Україна готова передати РФ 36 росіян заради звільнення наших з російських тюрем», - підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, раніше Геращенко озвучила список громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: