Україна готова передати бойовикам 307 осіб за 74 заручників, - Тандіт

Україна готова передати бойовикам 307 осіб за 74 заручників, - Тандіт

Тандіт оприлюднив пропозицію про обмін заручників

Радник голови СБУ Юрій Тандіт заявив, що Україна готова обміняти 307 осіб, звільнення яких домагаються бойовики окремих районів Донецької та Луганської областей в обмін на повернення 74 українських заручників.

«Зрозуміло, що в Донецьку і Луганську сидять маріонетки, і фактично лідер Росії веде переговори сам з собою. Але для нас головне - результат. Ми готові, згідно з домовленостями і тим цифрам, які зараз обговорюють ... 307 осіб - ті, які скоювали злочини проти цілісності України, які були в списку з боку ОРДЛО - ми готові в рамках домовленості за певною процедурою їх туди передати, щоб забрати 74 людини», - сказав він в ефірі «5 каналу».

Тандіт уточнив, що заручниками ОРДЛО вважаються 158 осіб, проте точне місцезнаходження відомо лише 87 із них.

«Йдучи на компроміси, ми готові до такої схеми, головне - щоб це було швидше, тому що фактично багато з наших хлопців перебувають там близько трьох років», - наголосив радник голови СБУ.

Нагадаємо, у середу, 15 листопада, у Кремлі заявили, що ватажки бойовиків Олександр Захарченко та Ігор Плотницький підтримали пропозицію Віктора Медведчука про обмін заручників на Донбасі.

У листопаді представник України в Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомляла, що бойовики на окупованому Донбасі утримують в заручниках 152 людини.

Раніше перший віце-спікер Верховної Ради повідомила, що бойовики вимагають випустити екс-беркутівців, інакше обміну полоненими не буде.

На початку жовтня Україна у Мінську знову вимагала обміну заручниками за формулою «88 на 313».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: