Україна і Британія разом протидіятимуть російській агресії

Україна і Британія разом протидіятимуть російській агресії

Міністр оборони України Степан Полторак і держсекретар з питань оборони Британії Гевін Вільямсон провели зустріч у Лондоні

Глави оборонних відомств засудили нарощування військової присутності РФ навколо кордонів України та на окупованих територіях

Міністр оборони України Степан Полторак та державний секретар з питань оборони Британії Гевін Вільямсон домовилися поглибити співпрацю з протидії агресії з боку Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Повідомляється, що Полторак і Вільямсон провели зустріч у Лондоні в середу. У ході зустрічі сторони підкреслили, що агресія проти України з боку РФ є безпосередньою загрозою євроатлантичної безпеки і викликом для існуючої системи міжнародних відносин.

Співрозмовники домовилися поглибити співпрацю з протидії агресії з боку РФ, її злочинної діяльності і підривних дій проти заснованої на міжнародному праві системи безпеки на території України, у Великобританії та інших країнах.

Також глави оборонних відомств засудили нарощування військової присутності РФ навколо кордонів України, на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та Криму, а також дестабілізуючі дії Росії в Чорноморсько-Азовському регіоні.

Вільмсон запевнив у своїй повній і беззастережній підтримці суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України, а також заявив про продовження всебічної підтримки євроатлантичних прагнень України.

У свою чергу, Міноборони України підтвердило рішучість продовжити реформування сектору оборони у відповідності з принципами і підходами, прийнятими в НАТО.

Крім того, сторони погодилися підтримувати постійний діалог між оборонними відомствами, поглиблювати співпрацю в питаннях кібернетичного захисту, протидії гібридним загрозам і у військовій розвідці. Також було досягнуто згоди в питанні збільшення консультативно-дорадчої допомоги Україні з боку Великобританії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: