Україна і ЄС готові поглибити співпрацю для отримання Києвом €600 млн траншу

Україна і ЄС готові поглибити співпрацю для отримання Києвом €600 млн траншу
Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс та прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Третій транш макрофінансової допомоги обсягом €600 млн Україна може отримати до кінця цього року

Україна і Європейський Союз готові поглибити співробітництво у рамках спільної програми реформ для отримання Україною ще одного траншу макрофінансової допомоги у розмірі €600 млн до кінця 2017 року.

Відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Україна і ЄС готові поглибити співробітництво у рамках спільної програми реформ, розпочатої у 2015 році, для отримання Києвом третього траншу макрофінансової допомоги обсягом €600 млн до кінця нинішнього року. Відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі Гройсмана з Домбровскісом», - йдеться у повідомленні.

Гройсман подякував делегації Євросоюзу за політичну, економічну і соціальну підтримку і поінформував співрозмовника про ситуацію на Донбасі.

Домбровскіс підкреслив, що Україні потрібно працювати над тим, щоб виконати умови отримання третього траншу макрофінансової допомоги до середини листопада, щоб ЄС зміг завершити всі процедури, і в грудні виплатити транш.

Раніше Bloomberg повідомив, що п’ятий транш фінансової допомоги від МВФ розміром $1,9 млрд буде виділений Україні не раніше осені цього року

В коментарі «Главкому» голова ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек, заявив, що є загроза, що Міжнародний валютний фонд більше не виділить Україні кошти, які передбачалися цього року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: