Україна та Канада розпочали перегляд дії Угоди про вільну торгівлю

Україна та Канада розпочали перегляд дії Угоди про вільну торгівлю

Спільна комісія з імплементації Угоди допоможе більш глибоко проаналізувати її та поліпшити ефективність, - написав Кубів

Україна та Канада запустили роботу Спільної комісії з імплементації Угоди про вільну торгівлю, що допоможе, зокрема, більш глибоко проаналізувати її та поліпшити ефективність. Про це розповів на своїй сторінці у Facebook перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

«Зустрівся з канадським колегою Джеймсом Карром, Міністром з міжнародної торгівлі Канади. Обговорили перші позитивні досягнення року дії вільної торгівлі Україна-Канада та перспективи подальшої співпраці», - написав Кубів.

За словами міністра, попри те, що для Угоди такого масштабу рік – це дуже мало, позитивна динаміка вже спостерігається.

Так, міністр повідомив, що експорт товарів з України до Канади за 2017 рік зріс на 74,4%, а експорт товарів з України до Канади за 8 місяців 2018 року – на 45,8%. Крім того, експорт послуг з України до Канади за 2017 рік зріс на 20,2%. Найбільший попит - на телекомунікаційні та ІТ послуги. Їх експорт піднявся на 64%. Також Кубів відмітив зростання експорту послуг з Канади до України на 34,6%.

«Ми запускаємо роботу Спільної комісії з імплементації Угоди про вільну торгівлю Україна-Канада, щоб більш глибоко проаналізувати дію угоди, поліпшити її ефективність та напрацювати пропозиції для подальшого вдосконалення співпраці і торгівлі», - наголосив міністр.

Як повідомлялося, Україна на теперішній час уклала угоди про вільну торгівлю з 45-ма країнами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: