Україна та Молдова написали листа ЄС щодо небезпеки проекту «Північний потік-2»

Україна та Молдова написали листа ЄС щодо небезпеки проекту «Північний потік-2»

10-11 березня цей лист буде підписаний також спікерами Литви і Польщі

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та Спікер Парламенту Республіка Молдова Андріан Канду підписали відкритий лист головам парламентів європейських країн щодо оцінки «Північному потоку-2» як фактору дестабілізації.

Про це повідомляється на сайті ВРУ.

«У цьому листі надано оцінку «Північному потоку-2» як фактору дестабілізації, підкреслено намагання вплинути з боку керівництва Російської Федерації на Європейські держави і послабити наші держави. Як я і говорив, 10-11 березня цей лист буде підписаний також спікерами Литви і Польщі... Це власне той випадок, коли ми можемо говорити одним голосом», – зазначив голова Верховної Ради Андрій Парубій під час візиту до Молдови.

За його словами, спікери Литви і Польщі долучать свої підписи 11 березня у Вільнюсі, де у них буде двостороння зустріч.

«Хоча формально «Північний потік – 2» представляється як комерційний проект, фактично він є інструментом російської державної політики. «Північний потік – 2» – це не диверсифікація джерел постачання газу, а поглиблення енергетичної залежності ЄС, особливо країн Центральної та Східної Європи, від Росії, а отже, збереження їх вразливості»,- йдеться у листі.

Спікери закликали європейські країни «обмежити можливість Росії здійснювати агресивні дії та забезпечити аби експлуатація «Північного потоку 2» повністю відповідала законодавству ЄС».

Нагадаємо, десять країн в Раді ЄС виступають за прийняття директиви, яка спрямована проти російського газопроводу «Північний потік-2». Натомість прийняття директиви найбільше підтримують – Австрія, Бельгія, Голландія та Німеччина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: