Україна висловила протест Росії через візит Путіна до окупованого Криму

Україна висловила протест Росії через візит Путіна до окупованого Криму
Володимир Путін

Українська сторона розглядає так звані «візити» керівництва РФ як подальші спроби легітимізації незаконної анексії Криму

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Міністерству закордонних справ Російської Федерації у зв’язку з черговим неузгодженим з Україною візитом президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму, який розпочався 26 жовтня. Про це йдеться у заяві МЗС України.

«Українська сторона розглядає цей та інші подібні так звані «візити» керівництва РФ як подальші спроби легітимізації незаконної анексії Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, що вже призвели до економічних, соціальних та гуманітарних проблем на півострові, а також демонстративне нехтування Росією державним суверенітетом України, Статутом ООН, Резолюцією ГА ООН А/RES/68/262 «Територіальна цілісність України», Бакинською Декларацією та Резолюціями Парламентської Асамблеї ОБСЄ, зобов’язаннями за Договором про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією 1997 року та іншими нормами міжнародного права», - сказано в заяві.

МЗС України заявляє, що вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні т.зв. «органи кримської влади» та їх представників, які ухвалюють незаконні рішення та вчиняють протиправні дії.

Російському зовнішньополітичному відомству надіслано відповідну ноту протесту.

Як відомо, у середу, 26 жовтня, президент Росії Володимир Путін прибув до окупованого Криму на форум Загальноросійського народного фронту «Форум дій. Крим».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: