Україна витратить мільйон на популяризацію туризму в окупованому Криму

Україна витратить мільйон на популяризацію туризму в окупованому Криму

Півострів Крим представлять іноземним туристам як невід’ємну частину України

Міністерство інформаційної політики України за результатами тендера 26 грудня замовило ТОВ «Кітсофт плюс» створення мультимедійного проекту щодо презентації анексованого Криму як невід’ємної частини України загальною вартістю 950 тис. грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо фірма є переможцем мистецького конкурсу мультимедійних проектів на тему: «Презентуємо регіони України світові».

За умовами тендера буде розроблено віртуальний путівник по Кримському півострову для популяризації його серед іноземних туристів. Для цього знімуть 57 відеороликів тривалістю 1-5 хвилин, як за допомогою квадрокоптера, так і за допомогою наземної відеозйомки.

Путівник по Криму створять у форматі 360°, використовуючи технології віртуальної реальності. Цей підхід, як пояснив замовник, використовується багатьма країнами світу, зокрема, США, ОАЄ та Австралією.

За даними відкритих реєстрів, столичне «Кітсофт плюс» зі статутним капіталом 5 тис. грн було створено у лютому 2017 року. Засновником і директором є киянин Олександр Єфремов, який також керує і володіє ТОВ «Кітсофт» і ТОВ «Комп’ютерні інформаційні технології» («КІТ»).

Нагадаємо, що рік тому ТОВ «Кітсофт плюс» за 1,3 млн грн виготовило на замовлення Міністерства інформаційної політики України мультимедійний проект Ukraine 360, який включав у себе зйомку 42 роликів на базі рекомендацій туристичного видання «Україна-Інкогніто» та провідних міжнародних медіа.

Як відомо, Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши там так званий референдум щодо його самовизначення.  Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий договір про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. 

Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели санкції проти Росії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: