Україна й Канада домовилися про спільне виробництво локомотивів в Україні

Україна й Канада домовилися про спільне виробництво локомотивів в Україні
rian.com.ua

Угода з Bombardier має важливий стратегічний характер

ПАТ «Укрзалізниця» і канадська машинобудівна корпорація Bombardier підписали меморандум про створення спільного підприємства з виробництва локомотивів, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Меморандум передбачає створення на території України спільного підприємства, на базі виробничих потужностей якого буде вироблятися тяговий рухомий склад, зазначено у повідомленні.

Підписання меморандуму відбулося 11 липня за участі Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, Міністра міжнародної торгівлі Канади Христі Фріланд, представників Укрзалізниці та Bombardier. «Угода з Bombardier має важливий стратегічний характер. Це не лише співпраця з країнами, яка є на дуже високому рівні, це вже співпраця між індустріями. Українська залізниця потребує докорінної модернізації. Bombardier - це та компанія, світовий лідер, яка готова дати свої технології, розмістити своє виробництво в Україні, забезпечити українську залізницю: пасажирів, вантажні перевезення якісними потягами нового покоління», - зазначив Омелян.

За словами Міністра підписання меморандуму з Bombardier – це один з цілого ряду кроків із залучення світових компаній на вітчизняний ринок. «Ми вважаємо, що окрім цього аналогічні документи будуть підписані ще як мінімум з General Electric, ми вважаємо, що цього року ми маємо залучити до роботи морських портів світових морських операторів, в першу чергу, з логістики, так само багато починань у нас і в авіації», - наголосив Омелян.

Як відомо, Bombardier Inc. — канадська авіа- та машинобудівна компанія. Bombardier Transportation є найбільшим в світі виробником залізничної техніки, а Bombardier Aerospace — третій в світі виробник цивільних літаків після Boeing та Airbus.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: