Українка балотується в депутати Копенгагена

Українка балотується в депутати Копенгагена
Аліна Процик, кандидат в депутати Копенгагена

Активістка вже 15 років живе в Данії

29-річна українка Аліна Процик стала кандидатом в депутати столиці Данії — Копенгагена.

Активістка вже 15 років живе у країні. Процик очолює в Копенгагені українську організацію «Ластівка», яка опікується українцями-емігрантами та їхнім облаштуванням у північній країні.

До 19 листопада тривали дебати кандидатів, а в день голосування всі претенденти мали можливість виступити та відповісти на додаткові запитання. Загалом, голосування відбувалось анонімно. Варто зазначити, що 29-річна Аліна Процик отримала більше голосів, ніж деякі данці, ставши таким чином кандидатом номер 14 соціально-ліберальної партії.

«Я обрала соціально-ліберальну партію тому, що вона дбає про людей, переймається питаннями економіки та проблемами довколишнього середовища. Партія є толерантною до іноземців і поважає нестандартні ідеї, які вирішують проблеми суспільства. Одна з моїх цілей покращити інтеграцію українців», – зазначає Аліна Процик.

Українку також хвилюють питання безробіття та покращення рівня місцевих шкіл. Важливим напрямком для роботи Аліна Процик вважає розвиток стартапів та наукових досліджень для дітей.

Наразі українка активно готується до виборів, які відбудуться за рік, повідомляє GU.

.

Джерело: ТСН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: