Українські полярники розповіли, як зустрінуть Новий рік в Антарктиді

Українські полярники розповіли, як зустрінуть Новий рік в Антарктиді
Українські полярники на станції «Академік Вернадський»
Скріншот з відео

Офіційно алкоголь на станції суворо заборонений, але пляшечка шампанського на колектив таки знайшлася

На українській антарктичній станції «Академік Вернадський» повним ходом готуються до святкування Нового року: кухар вже нарізає салат «Олів’є», а у новорічну ніч в українських полярників попри табу на алкоголь буде пляшка шампанського.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«8 місяців 11 українців вже провели на станції. Зв’язатися із ними вдалося через скайп. Картинка поганенька і звук непевний, адже відстань туди - 15 тисяч кілометрів, півтори з яких - холодний океан та вічна мерзлота», - зазначає ЗМІ.

«Погода хороша останній день. Льодова обстановка не дуже, до нас ще не можуть пройти судна. Але була перша група туристів гелікоптерами, з Китая і Гонконга», - діляться враженнями полярники.

Керівник Антарктичного центру Євген Дикий повідомив їм хорошу новину – уряд таки виділив один мільйон доларів на саму станцію, яку не ремонтували понад чверть століття. Станції ремонт потрібен уже і негайно, погоджуються полярники.

У працівників станції позаду вже вісім «темних» місяців, а попереду -  довгий полярний день і  туристи.  Вже  за місяць до полярників приїдуть сезонники з України модернізувати станцію.

«До роботи полярники готові, але й на святкування знайдуть час. Для ТСН вони зняли ексклюзивне відео і розповідають, офіційно  алкоголь на станції суворо заборонений. Але пляшечка шампанського на колектив таки знайшлася.  Зараз в їхньому меню картопля з м’ясом, а от у новорічну ніч хлопці потішать себе салатом «Олів’є», - йдеться у сюжеті.

Працювати на «Вернадського» цим полярникам доведеться ще до кінця березня, аж потім їх змінять 12 інших науковців, щоб безперервно досліджувати  холодну Антарктиду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: