Український фільм «Брама» змагатиметься за головний приз фестивалю у Таллінні

Український фільм «Брама» змагатиметься за головний приз фестивалю у Таллінні
Постер українського кінофільму

Український глядач зможе побачити фільм вже навесні 2018 року

Містичний трилер Володимира Тихого «Брама» відібраний до участі в головному конкурсі Міжнародного кінофестивалю «Чорні ночі» у Таллінні.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

«Світова прем’єра фільму відбудеться на кінофестивалі 28 листопада. «Брама» буде змагатися з фільмами провідних кінематографістів Європи, Азії та Америки за дев’ять нагород міжнародного конкурсу і приз глядацьких симпатій. Гран-прі фестивалю – 10 тисяч євро»,  - йдеться в повідомленні.

Стрічка розповідає про сім’ю, що мешкає у Чорнобильській зоні відчуження. Головна в родині баба Пріся, котра товаришує з русалками, куштує галюциногенні гриби, а якось під час війни зарізала дванадцятьох есесівців. З нею живуть онук Вовчик і хвороблива донька Слава, яку свого часу покинув чоловік. Неочікувано їхнє розмірене життя закінчується - баба Пріся отримує містичне попередження про катастрофу, що станеться найближчим часом.

«Брама» - це екранне втілення відомої п’єси Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів», що в постановках різних режисерів з успіхом пройшла на сценах Молодого театру в Києві, Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки, Харківського академічного драматичного театру ім. Т. Шевченка, Драматичного театру в Магдебурзі та інших.

«Спектр драматургії «Брами» дуже широкий – від комедії до жаху. Техногенна архаїчність персонажів почерпнута з етнографічних подорожей Павла Ар’є у 2008 році до Чорнобильської зони відчуження. Мені було цікаво працювати з цим матеріалом, він унікальний своїм авангардним поглядом на те, що відбувається на околицях Чорнобиля зараз і як видозмінюються класичні міфи та з’являються нові», – прокоментував режисер і співавтор сценарію фільму Володимир Тихий.

Головні ролі у фільмі виконали Ірма Вітовська, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук, Дмитро Ярошенко і Дмитро Тубольцев.

Оператор-постановник – Слава Цвєтков, художник-постановник – Володимир Любий, композитор – Антон Байбаков, художник з костюмів – Олена Гресь, режисер монтажу – Ігор Косенко. Продюсери фільму - Ігор Савиченко, Марко Супрун, Володимир Тихий, Володимир Філіппов. Пост-продакшн - Олексій Москаленко.

Стрічка створена компанією «Директорія Кіно» за підтримки Держкіно, у партнерстві з компанією Бедлам Продакшн і MentaldRivestudio.

Український глядач зможе побачити фільм вже навесні 2018 року.

Кінофестиваль «Чорні ночІ»  у Таллінні акредитований Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів як фестиваль класу «А» і проводиться вже 21 рік. Цьогоріч Black Nights Film Festival  проходитиме з 17 листопада до 3 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: