Український фільм відмовився від участі в Московському кінофестивалі

Український фільм відмовився від участі в Московському кінофестивалі

Московський міжнародний кінофестиваль обрав до конкурсу український фільм «Гніздо горлиці»

Московський міжнародний кінофестиваль оголосив учасників основного конкурсу. До нього увійшов український фільм «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка. Фільм, що розповідає історію жінки, яка змушена була поїхати на заробітки до Італії, знятий Insightmedia Producing Center за підтримки Держкіно України.
«Гніздо горлиці» цього року показували на кіноринку Канського кінофестивалю. Саме там його побачили московські відбірники. Тобто спеціально картину до Москви ніхто не посилав», - розповів Ткаченко виданню ZAXID.NET.
Він заявив, що остаточне рішення про участь у кінофестивалі ще не прийнято. «Ми або знімемо фільм з конкурсу, або я поїду до Москви і використаю участь у фестивалі, як політичну трибуну. Просто дати фільм і не їхати, заховатись, я вважаю неможливим. Якщо фільм лишиться на фестивалі, то буду говорити про Сенцова. Але наразі ми ще радимося, що робити», - сказав Ткаченко.
Але пізніше на сторінці фільму «Гніздо горлиці» у Facebook з'явилася офіційна заява режисера щодо участі фільму у Московському міжнародному кінофестивалі. «Ще раз дякуємо фестивалю за запрошення, але ми відмовляємось від участі в конкурсі в знак солідарності із Сенцовим, Кольченком і з людьми, які стоять на фронті!» - заявив Ткаченко.

Нагадаємо, Московський міжнародний фестиваль є фестивалем класу А. Його президентом є режисер Нікіта Міхалков, який в Україні оголошений персоною нон-ґрата за підтримку анексії Криму та агресивної політики Володимира Путіна щодо України. Головою відбіркової комісії є кінокритик Андрій Плахов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: