Український журналіст відвідав Північну Корею: захоплюючі фото

Український журналіст відвідав Північну Корею: захоплюючі фото
Журналіст Роман Бочкала у КНДР

За словами журналіста, українців у КНДР вважають частиною Росії

Український журналіст Роман Бочкала побував у найбільш закритій країні світу - Північній Кореї.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами журналіста, він ніколи раніше не зустрічав таких порожніх літаків: в Пхеньян з Пекіна летіли всього сім пасажирів, у яких сиділи стюардеси і стежили, щоб ніхто нічого не фотографував. 

«У міграційній картці, яку потрібно було заповнити на борту, йдеться: заборонено ввозити будь-яку літературу про КНДР і Південну Корею, порно, і якщо ти журналіст, то зобов'язаний про це повідомити», - написав Бочкала. 

Він також зазначив, що українців у КНДР вважають частиною Росії. Є й такі, які вірять, що Україна і Росія досі частина СРСР. 

«Українці тут рідкісні гості. Нас сприймають як частину Росії. Ті, хто знають про конфлікт, не розуміють, чому ми «посварилися». Деякі думають, що ми ще в Радянському Союзі. Америка - лютий ворог. Демонстрація ненависті до американських імперіалістів всіляко заохочується вищими товаришами», - зазначив Бочкала. 

За словами журналіста, в Північній Кореї є чотири канали, всі вони державні. Щодня о 20:00 показують новини. Також є проводове радіо, а диктори спілкуються з народом «мовою гасел і партійних штампів, спираючись виключно на офіційні заяви партії».

«Інтернету немає. Але в готелях для іноземців дозволено відправляти електронні листи зі спеціального комп'ютера. Корейцям теж можна користуватися імейлом. Але за попередньою заявкою за дві доби до дня відправки», - написав Бочкала.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: