Україну атакує африканська чума свиней

Україну атакує африканська чума свиней

Зареєстровано три спалахи захворювання на АЧС в Одеській і один у Чернігівській областях

За останній період в Україні зареєстровано чотири спалахи захворювання на африканську чуму свиней (АЧС): три в Одеській і один у Чернігівській областях. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.
Так, в Одеській області зафіксовано спалах АЧС у с. Осички Савранського району Одеської області. У цьому населеному пункті формована група із вилучення свиней за участю представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, райдержадміністрації та фахівців ветеринарної медицини.
У с. Шляхове Балтського району Одеської області через спалах АЧС вилучено та знищено 24 голови свиней. З метою координації дій із локалізації та ліквідації спалаху АЧС 02.08.2016 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Балтській райдержадміністрації.
Крім того, через спалах АЧС вилучено та знищено 97 голів свиней у ФО Варбанець В.В. (територія Барановської сільської ради Іванівського району Одеської області). 2 серпня відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Іванівській райдержадміністрації щодо вжиття заходів із локалізації та ліквідації захворювання у вказаній території.
У Чернігівській області зафіксовано спалах АЧС в приватному секторі с. Бакаївка Ічнянського району. На місці працюють оперативні групи з вилучення свинопоголів’я та м’ясопродуктів з господарств громадян. На даний момент вилучено 3 голови свиней загальною вагою 400 кг.
Із метою локалізації та ліквідації захворювання у всіх зазначених неблагополучних пунктах функціонують стаціонарні карантинно-міліцейські пости за участю фахівців Національної поліції (Національної гвардії) та ветеринарних спеціалістів. У зонах спостереження та нагляду ведеться моніторинг фізіологічного стану тварин, а на карантинних постах проводиться дезінфекція автотранспорту. Торгівля живими свинями, м’ясом із них та іншими продуктами на місцевих базарах заборонена. Серед населення продовжується роз’яснювальна робота.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: