Україна довела Газпром до ручки: компанія визнала, що продає газ собі у збиток

Україна довела Газпром до ручки: компанія визнала, що продає газ собі у збиток
uapress.info

Відмова України купувати у росіян блакитне паливо довела РФ до «невтішного» результату: Газпром зізнався, що торгує газом собі у збиток. 

Російський Газпром зіткнувся з проблемами в реалізації інвестиційної програми на 2016 рік у зв'язку з тим, що прибутковість експорту майже зрівнялася з постачаннями на внутрішній ринок, заявив заступник голови правління компанії Валерій Голубєв.

За словами Голубєва, фактично компанія зараз «все більше і більше продає газ собі у збиток», так як Газпром слід гарантованим контрактами, передає ТАСС. В результаті прибутковість від експорту газу «практично зрівнялася» з прибутковістю від продажів на внутрішньому ринку.

При цьому вже зараз прибутковість від постачання газу на Камчатку і Сахалін вище, ніж на європейський ринок, зазначив чиновник. В результаті Газпром зазнає труднощів реалізацією затвердженої раніше програми РФ щодо інвестицій на поточний рік.

Раніше стало відомо, що обсяг інвестицій Газпрому в 2016 році складе більше 1,5 трильйона рублів. За перші три місяці 2016 року доходи Газпрому від експорту газу впали майже на третину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: