Умеров не збирається просити про помилування у своїх «гнобителів»

Умеров не збирається просити про помилування у своїх «гнобителів»
Ільмі Умеров
Фото: «Радіо Свобода»

Умеров не жалкує про те, що не залишив анексований Крим раніше

Один із лідерів кримськотатарського народу, засуджений в окупованому Криму, Ільмі Умеров не звертатиметься до Кремля за помилуванням, незважаючи на хвороби, які загрожують його життю у зв'язку з відбуванням терміну в колонії-поселенні. Про це 29 вересня він розповів в інтерв'ю The Guardian.

«Мало надії на справедливість через офіційну апеляцію, і я безумовно не робитиму ніяких закликів до помилування», – сказав Умеров телефоном зі свого будинку в Криму, говорячи, що він не хоче «благати своїх гнобителів».

Умеров також сказав, що не жалкує про те, що не залишив анексований Крим раніше, коли в нього була така можливість. Він наполягає на тому, що півострів є його батьківщиною.

«Навіть якби хтось дав мені безпечний коридор, щоб піти зараз, я б не погодився», – зазначив він.

Нагадаємо, у середу, 27 вересня, підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі Ільмі УмероваУмерову призначено покарання у вигляді двох років колонії-поселення.

Адвокат Микола Полозов заявив, що з урахуванням стану здоров'я Умерова засудження його на два роки колонії рівносильно смертному вироку.

Російський прокурор запросив покарання для Ільмі Умерова у вигляді 3 років і 6 місяців позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на 3 роки і забороною на три роки займатися публічною і викладацькою діяльністю.

Парламентська Асамблея Ради Європи засудила вирок заступнику голови кримськотатарського Меджлісу Ільмі Умерову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: