Упійманий на шпигунстві генерал-майор СБУ Шайтанов оскаржив арешт

Упійманий на шпигунстві генерал-майор СБУ Шайтанов оскаржив арешт
15 квітня суд обрав запобіжний захід генерал-майору СБУ Шайтанову у вигляді тримання під вартою 60 діб

Засідання суду призначене на 28 травня на 11:30

Генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов оскаржив рішення Шевченківського районного суду Києва, який обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Скаргу подано його захистом до Київського апеляційного суду.

Засідання суду призначене на 28 травня на 11:30.

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід генерал-майору СБУ Шайтанову у вигляді тримання під вартою 60 діб. Підозрюваному інкримінується ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу.

14 квітня Шайтанов був затриманий за здійснення розвідувальної та терористичної діяльності в інтересах ФСБ РФ на шкоду державній безпеці України.

Нагадаємо, що на переконання голови СБУ Івана Баканова, це затримання – свідчення того, що нові підходи в роботі Служби дають свої вагомі результати.

«На жаль, людина, котра отримала генеральське звання після Революції Гідності та мала захищати Україну, насправді працювала проти неї. Ми провели складну, тривалу, багаторівневу спецоперацію. Це – надважливе викриття Служби безпеки», - заявив голова СБ України Іван Баканов.

«Ми не просто робимо СБУ більш ефективною, але й очищаємо її. Акцентуємо увагу на контррозвідці та питаннях державної безпеки. І будемо надалі захищати країну та виявляти зрадників, незалежно від того, які посади вони обіймають», - підкреслив Іван Баканов.

Як стало відомо згодом, Шайтанов готував замах на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: