Уряд не платитиме «Нафтогазу» компенсацію та судитиметься з ним

Уряд не платитиме «Нафтогазу» компенсацію та судитиметься з ним
Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон

Віце-прем'єр-міністр заявив: «Отримувати надприбутки за рахунок найбільш незахищених верств населення є неприпустимим»

Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що з урахуванням рівня прибутку «Нафтогазу» виплата відшкодування компенсації компанії за виконання спеціальних зобов'язань з постачання газу населенню є неможливою

У Міненерго уточнили, що уряд оскаржить рішення суду в апеляції, повідомляє  112.ua.

«У законі про ринок природного газу сказано: «Суб'єкти ринку природного газу, на яких покладено спеціальні зобов'язання, мають право на отримання компенсації економічно обґрунтованих витрат з урахуванням допустимого рівня доходу. Нинішній рівень прибутку НАК «Нафтогаз» унеможливлює виплати будь-якої компенсації компанії за постачання природного газу населенню за так званою спеціальною ціною. Компанія не має ніяких економічно обґрунтованих втрат від покладеного на неї зобов'язання поставляти газ населенню за спеціальною ціною – 4 942 грн за 1 тис. куб. м. Чистий прибуток «Нафтогазу» в 2016 році склав плюс 22,5 млрд грн, що в порівнянні з попереднім роком в рази більше (в 2015 році збиток компанії склав 36,3 млрд грн)», - говориться в повідомленні.

У Кабміні зазначили, що при цьому в структурі поставок газу компанії на населення припадає 95%.

«На етапі реформування української економіки, результатом якого має стати зростання доходів українських громадян, покладені на «Нафтогаз» спеціальні зобов'язання є виправданим кроком уряду. А компенсація при такому рівні прибутку є просто неможливою», - наводить прес-служба слова Кістіона.

Віце-прем'єр-міністр підкреслив, що уряд виступає за створення ринкових умов у сегменті поставок блакитного палива для населення, але закликає НАК «Нафтогаз» до толерантності: отримувати надприбуток за рахунок найбільш незахищених верств населення є неприпустимим.

Раніше Кабмін не погодив підвищення тарифів на газ, прописаних уфінансовому плані «Нафтогазу» на 2017 рік. 27 липня суд задовольнив позов «Нафтогазу» до Кабінету міністрів України та зобов'язав уряд виплатити компенсацію компанії через встановлення фіксованої ціни на газ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: