Уряд придумав, як «розрулити» ситуацію з опаленням у трьох проблемних містах

Уряд придумав, як «розрулити» ситуацію з опаленням у трьох проблемних містах

Проблема з підготовкою до опалювального сезону у трьох містах полягає у нездатності місцевої влади вирішувати організаційні питання - заявив Зубко

Проблема теплопостачання у Смілі, Коцюбинському й Шепетівці може вирішуватись через перевибори місцевої влади, які має призначити Верховна Рада. Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко журналістам після селекторної наради.

«Місцеві депутати не можуть знайти спільну мову з місцевим головою, селищним головою, це абсолютно не припустимо. Це питання буде вирішуватися вже у Верховній Раді – про проведення перевиборів у цих містах. Третій рік поспіль робити заручниками своїх громадян, які платять податки, і на рахунках місцевих бюджетів ці кошти лежать без руху на банківських депозитах – це неприпустимо», - зазначив віце-прем'єр.

За його словами, проблема з підготовкою до опалювального сезону у цих містах полягає саме у нездатності місцевої влади вирішувати організаційні питання. Голови ОДА тримають питання підключення до тепла під контролем, оскільки отримали додаткові повноваження під час реформи місцевого самоврядування.

«Якщо не буде вчасно подача опалення, я голосив на тому, щоб, в першу чергу, голови обласних адміністрацій звернулися до прокуратури для того, щоб з'ясовувати, чому саме не надається якісна послуга», - додав Зубко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: