Урядові війська Сирії відбили в терористів ІДІЛ місто Дейр-ез-Зор

Урядові війська Сирії відбили в терористів ІДІЛ місто Дейр-ез-Зор
Сирійські військові

«Бій закінчився, зараз тривають операції із зачистки», - заявив директор Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини

Сирійська урядова армія та її союзники відвоювали в бойовиків терористичного угрупування  «Ісламська держава» місто Дейр-ез-Зор.

Про це повідомили у Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини, інформує Dw.

«Урядові сили та союзні бійці … за повітряної підтримки Росії мають повний контроль над містом Дейр-ез-Зор», - зазначається у повідомленні.

«Бій закінчився, зараз тривають операції із зачистки», - заявив директор Центру Рамі Абдель Рахман. Підтвердження цієї інформації від офіційних джерел поки не надходило, але сирійські державні ЗМІ раніше повідомляли про успіхи армії у Дейр-ез-Зор, розташованому на сході країни.

У той же час, як зазначає агенція AFP з посиланням на військові джерела, уряд контролює лише близько 80 відсотків території міста.

Нагадаємо, що сирійська армія у вересні прорвала кількарічну блокаду Дейр-ез-Зора. Місто розташоване на південний схід від Ракки - колишнього оплоту ісламістів у Сирії, який у жовтні взяли під свій контроль «Демократичні сили Сирії».

У четвер, 2 жовтня, також стало відомо, що дальня авіація РФ вдруге за кілька днів завдала ударів у сирійській провінції Дейр-ез-Зор. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: