В мексиканському храмі ацтеків археологи виявили вежу з 650 черепів

В мексиканському храмі ацтеків археологи виявили вежу з 650 черепів
Фахівці ще не розкопали фундамент храму, де можуть бути нові поховання

Вежа могла бути пов'язана з ритуалами людських жертвоприношень, поширеними у ацтеків

Під час розкопок храму ацтеків Темпл Майор у Мехіко археологи Національного інституту антропології та історії Мексики виявили вежу з 650 черепів, а також тисячі фрагментів людських останків, повідомляє Reuters.

Споруда діаметром близько шести метрів перебувала в кутку одного з приміщень храму, присвяченого Уїцилопочтлі - ацтекському бога сонця і війни. Фахівці ще не розкопали фундамент храму, де можуть бути нові поховання.

Як пише Reuters, історики припускали, що черепи належали захопленим і страченим воякам - подібні «кургани» зустрічаються в багатьох культур доколумбової Америки. Однак археологи виявили, що у вежі багато черепів належали жінкам та дітям.

Припускають, що вежа пов'язана з ритуалами людських жертвоприношень, поширеними у ацтеків. Зокрема, регулярних жертвоприношень вимагав і Уїцилопочтлі - вважалося, що таким чином бог сонця поповнює сили для битви з темрявою.

Зазначимо, Темпл Майор - найбільший храмовий комплекс Теночтітлана. Він був побудований близько у 1325 році і майже повністю зруйнований після завоювання міста іспанцями в 1521 році.

Храм являв собою здвоєну піраміду і був присвячений двом богам: богу сонця Уїцилопочтлі і богу землеробства Тлалоку. В комплекс також входила вежа, присвячена богу вітру - Еекатль.

Як повідомляв «Главком», у Мексиці минулого місяця розкопали стародавній храм ацтеків, присвячений богу Кетцалькоатлю, та стадіон для ритуальної гри з м'ячем.

Також вчені заявили, що знайшли восьме чудо світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: