В австрійській контррозвідці створять секретну службу

В австрійській контррозвідці створять секретну службу

Реформа, зокрема, зачепить відділ, який займається тероризмом та екстремізмом

В рамках реформи Федерального відомства із захисту конституції та боротьбі з тероризмом (BVT) створять окремий структурний підрозділ та наберуть 100 додаткових співробітників.

Про це повідомляє австрійське видання Kurier.

«Як йдеться у внутрішньому документі щодо реформи BVT, міністр внутрішніх справ Герберт Кікль (FPO) має намір збільшити відомство із захисту конституції на 100 осіб та створити новий структурний підрозділ», - йдеться у статті.

Зазначається, що попередні повідомлення про те, що працівники BVT, які займаються розслідуванням кримінальних злочинів в сфері захисту державності, будуть передані до федерального відомства кримінальної поліції, не підтвердилися. Натомість у службі буде створений окремий підрозділ, куди увійдуть співробітники з різних відділів , а також будуть набрані нові.

Також буде створена низка нових керівних посад. Реформа, зокрема, зачепить відділ, який займається тероризмом та екстремізмом. Набір в новий підрозділ відбуватиметься шляхом конкурсного відбору.

Як пише Kurier, існують побоювання, що міністр внутрішніх справ Кікль, призначений на посаду від правопопулістської партії FPO, в своїх планах реформи BVT має намір призначити лояльних собі людей на керівні посади в контррозвідці та «відфільтрувати« деякі старі кадри.

В австрійській опозиції вже заявили про обурення щодо намірів очільника МВС.

«Вони роблять де-факто секретну службу в секретній службі – з людьми, яких самі обирають. Це буде очевидно певна FPO-розвідувальна служба», - заявив Ян Крайнер від опозиційної «Соціал-демократичної партії Австрії».

Нагадаємо, затриманий полковник австрійської армії, який з 1990-х років працював на російську військову розвідку ГРУ, зізнався у шпигунській діяльності проти Австрії на користь Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: